Засилен е контролът над месото, преминаващо през ГКПП Капъкуле

19.11.2010 | 10:26
по статията работи:
Пътниците от България имат право да внасят определени количества месо в Турция единствено по време на Курбан байрама
Засилен е контролът над месото, преминаващо през ГКПП Капъкуле

Митническите власти на граничния пункт Капъкуле на българо-турската граница са засилили контрола над пътниците, които внасят месо от България. 

Според информация на Анадолската агенция разрешените от турската митница количества са до 5 кг месо и месни продукти на пътник, а надвишаващите лимита количества се конфискуват. Пътниците от България имат право да внасят определени количества месо в Турция единствено по време на Курбан байрама, информира БТА.

Прилагаме много строги мерки. Тези дни изселниците започват масово да се връщат в Турция и трябва да имат предвид митническите изисквания, ако не искат да си имат неприятности, каза ръководителят на одринската митница.

През първите 10 месеца на тази година митничарите на ГКПП Капъкуле са разкрили около 50 случая на нелегален внос на общо около 12 тона месо и месни продукти.

     

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 19.12   1732 г. – Бенджамин Франклин публикува Алманах на бедния Ричард 1783 г. – Уилям Пит-младши става най-младият министър-председател в историята на Великобритания...