Производството на птиче месо в ЕС достигна нов връх през 2018 година

25.03.2019 | 17:00
по статията работи: econ.bg
Птичето месо в България е eдва 0,76% от общото европейско производство
Производството на птиче месо в ЕС достигна нов връх през 2018 година
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз е произвел 15,2 милиона тона птиче месо през 2018-а година, което е нов исторически връх. Това представлява кумулативен ръст от около една четвърт, или с 3,2 милиона тона, от 2010-а година насам, показват данни на Евростат.

През 2018 година около 70% от производството на птиче месо в ЕС е било произведено в едва шест държави-членки: най-много в Полша (цели 16,8%), следвана от Обединеното кралство (12,9%), Франция (11,4%), Испания (10,7%), Германия (10,4%) и Италия (8,5%).

В рамките на България през миналата година е било произведено 114,88 хиляди тона птиче месо, като това представлява увеличение с близо 11 хиляди тона спрямо годината по-рано. Въпреки че само в рамките на година производството в нашата страна се е увеличило с цели 10,5%, България остава на едно от последните места с едва 0,76% от общото производство на птиче месо в ЕС. 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 07.01   1558 г. – Франция завладява Кале, последното владение на Англия в континентална Европа. 1566 г. – Започва понтификатът на папа Пий V. 1598 г. – Борис...