Опасното месо, което консумираме

24.04.2013 | 10:30
по статията работи: Георги Георгиев
Пилешкото и телешката кайма са довели до най-много случаи на натравяния в САЩ
Опасното месо, което консумираме

 

Пилешкото месо и телешката кайма, често присъстват на трапезата ни, но това са месните продукти, които имат най-голям шанс да ни разболеят. Това сочат резултатите от ново изследване, цитирано от ''Бизнес инсайдър“.

Изследването е направено от правозащитната организация „Център за наука в защита на публичния интерес“ (Center for Science in the Public Interest - CSPI). В него са класирани различни видове месо по степен на риск то да предизвика сериозни здравословни проблеми.

Начело на класацията е пилешкото месо, което за периода 1998 – 2010 г. е предизвикало 452 случая на на хранителни натравяния в САЩ. В тях са пострадали 6896 души. На второ място е говеждото с 336 случая за същия период, в които са пострадали 3801 американци.

Сериозен риск за здравето носят и пуешкото, както и говеждото месо под формата на пържоли. Среднорискови са деликатесните меса, свинското и суровото говеждо месо, докато шунката, наденичките и пилешкото под формата на нъгети се смятат за нискорискови за американската трапеза.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 11.12   361 г. – Император Фравий Клавдий Юлиан влиза в Константинопол, поемайки по този начин властта в цялата Римска империя. 1792 г. – Френската революция:...