Как се подготвя хамбургер за рекламна фотосесия (снимки) 2

29.01.2013 | 16:55
по статията работи: Теодора Пенева
Или каква е тайната на така примамливите снимки, които виждаме по заведенията за бързо хранене
Как се подготвя хамбургер за рекламна фотосесия (снимки)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Нали знаете онези примамливи хамбургери с картофки, салата или някаква друга гарнитура, които събират погледите в рекламите и менютата на заведенията за бързото хранене? Дори и да не сме гладни в момента, когато ги гледаме, определено започват да стимулират ускорените ни слюноотделителни процеси. Дотолкова, че понякога оставаме леко разочаровани от реалния еквивалент на перфектния сандвич от снимката или видеото.

Ето каква е тайната на това един продукт да изглежда така нереално съвършен в своята реклама. Сайтът Imgur.com ни разкрива целия процес, разказвайки го в няколко снимки. (Той не се различава толкова много от стандартна рекламна сесия на модел на дрехи или козметика.) Колегите от там са посетили ресторант за бързо хранене и са наблюдавали фотосесията на осем различни търговски предложения. Източник на всички снимки: Imgur.com

118256

Хранителните стилисти подготвят парченцата бекон за хамбургера, като първо ги пекат на фурна. За да бъдат по-атрактивни, те се оформят във вълнообразни структури с помощта на готварско фолио.

118251

Термичната обработка на бекона завършва с дълбоко пържене. Забележете, че всяко парченце се обръща с помощта на пинцети – изключително прецизна работа.

118247

Следващата стъпка е да се сготви месото за хамбургера – в случая говорим за пържола. Тя се обработва с готварска горелка, като се търси идеалният кафяв цвят.

118248

Краищата на пържолата се готвят в тиган. Разбира се, посредством регулярно ръчно въртене, така че всяко ръбче да бъде еднакво кафяво.

118249

Идва ред на парчето сирене – то е предварително потопено в гореща вода, за да има по-лъскав вид. За допълнително гланциране се маже с четка с Pine-Sor - марка препарат за почистване.

118255

След като стилистът си е свършил работата, идва ред на фотографа. Той подготвя оборудването си, както и „модела“ за снимки. Търси се идеалната светлина.

118253

Дори наливането на бира е максимално прецизирано – прави се с помощта на капкомер. Тази техника стимулира и повишеното пенообразуване. Обърнете внимание на палитрата сенки, която се вижда в кадъра – фотографът работи с нея така добре върху храна, както и върху човешко лице, за да получи търсения резултат.

118257

Ето така изглежда една камера за 30 хил. долара.

118254

А това е необработената снимка на бургера. Има нужда от още много компютърна редакция.

118252

Друг вид сандвич, същият фотографски принцип.

Тази статия ви хареса? Присъединете се към Еcon.bg и във Facebook, за да следите всичко най-интересно за икономиката, предприемачеството, кариерата, личните финанси, политиката и обществото!

Оцени статията:
4.97/6
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 11.12   361 г. – Император Фравий Клавдий Юлиан влиза в Константинопол, поемайки по този начин властта в цялата Римска империя. 1792 г. – Френската революция:...